De Gamma Racing Day 2015 met Max Verstappen

zaterdag 8 augustus 2015 om 11:51 uur
Afgelopen zondag hebben we alvast even van een klein... heel klein voorproefje genoten van wat ons over twee weken in op Spa-Francorchamps staat te gebeuren... Max reed een paar rondjes over Assen en hoewel je Assen niet met Spa kan vergelijken en de RB7 niet met de Torro Rosso van nu was Max wel gewoon Max en reed hij een aantal snelle rondes! Zo zag het er in ieder geval uit.

Of er nou meer mensen voor Max Verstappen gekomen waren, of gewoon voor de Gamma Racing Day weet ik niet, maar crisis wat was het druk. Dik 87.000 man, dat zijn TT-aantallen. Hoe leuk het voor de organisatie ook is zo’n superdrukke dag, wanneer je er als liefhebber van races staat is het toch iets minder. Begrijp me niet verkeerd, ik gun iedereen een uitje, maar wanneer er moeders het talud op lopen met een kinderwagen en daarin een kindje van nog geen één jaar (schat ik) en onder in de kinderwagen nog een klein hondje, dan heb je echt geen idee wat je aan het doen bent volgens mij en wat je te wachten staat. Aan het eind van de dag is zowel de baby als de hond doof en hebben ze beide geen idee hoe dat komt… En nee, oordoppen heb ik niet gezien.

Demo’s met o.a. Max Verstappen

Tot zover mijn kritische noot… want voor de rest was het gewoon een leuke dag met een supervol programma, leuke demo’s: De broertjes Coronel waren weer lekker aan het stoer doen, terwijl Max Verstappen zijn rondjes geloof ik zo hard mogelijk reedt en zo nu en dan een donutje draaide voor de hoofdtribune… Daar zaten we uiteraard niet, dus dat is jammer… Overigens was Max niet de enige in een Torro Rosso die dag, tijdens de BossGP reedt er een Zwitser (geloof ik) in de oude Torro Rosso van Vettel. En hoewel die van Verstappen al meer herrie produceerde dan de V6 motoren waarmee ze nu rijden was dat nog niets in vergelijking met de V10 die in deze oude Torro Rosso lag… Wat een heerlijk jankend geluid is dat! Machtig! Janken… Ik weet wel bijna zeker dat het babytje in de kinderwagen dat ook twintig minuten lang heeft gedaan. Bijna zeker, omdat we tegen die tijd een rustiger plekje opgezocht hebben.

Winst voor team Streuer

Natuurlijk waren de zijspannen er ook weer, nog mooier was dat team Streuer (klinkt best buitenlands/Duitsig, maar is gewoon echt Nederlands) daar gewoon de wedstrijd wist te winnen. Een thuiswedstrijd weten te winnen is natuurlijk altijd heel fraai… Jammer alleen dat ik het niet door had en ’s avonds in eens vroeg; Hé! Heeft Streuer de wedstrijd gewonnen!
Had vast weer iets met alle ow zo lief spelende kinderen om me heen te maken die mee waren genomen door hun ouders die op hun beurt weer een lekker biertje aan het drinken waren op het talud en geen idee hadden waar ze het over hadden… Want die motor van de auto waar Verstappen in reedt maakte toch best wel een lekker geluid! Hij snapte niet waar iedereen zich druk over maakte… Sure… Dit was de motor (V8) van twee jaar geleden gek… niet de de V6 waar ze nu mee rijden… om over alle andere verschillen nog maar even te zwijgen.

Tot zover! Gelukkig hebben we de foto’s nog!

 • Gamma-racing-day-2015-superkarts-3063
 • Gamma-racing-day-2015-superkarts-3065
 • Gamma-racing-day-2015-superkarts-3071
 • Gamma-racing-day-2015-dutch-supersport-superbike-3089
 • Gamma-racing-day-2015-dutch-supersport-superbike-3085
 • Gamma-racing-day-2015-clio-cup-3127
 • Gamma-racing-day-2015-clio-cup-3120
 • Gamma-racing-day-2015-verstappen-3179
 • Gamma-racing-day-2015-verstappen-3138
 • Gamma-racing-day-2015-sidecars-6-3161
 • Gamma-racing-day-2015-sidecars-81-3147
 • Gamma-racing-day-2015-formule-renault-3173
 • Gamma-racing-day-2015-formule-renault-3168
 • Gamma-racing-day-2015-Supercar-challenge-g1-3203
 • Gamma-racing-day-2015-Supercar-challenge-g1-3202
 • Gamma-racing-day-2015-Supercar-challenge-g1-3226
 • Gamma-racing-day-2015-supercar-challenge-g1-3215
 • Gamma-racing-day-2015-BossGP-3253
 • Gamma-racing-day-2015-historische-tourwagens-3273

Geef een reactie