De aller- aller- allerbeste wensen voor 2015!!

woensdag 31 december 2014 om 23:50 uur
Bij deze wil ik iedereen een fantastisch jaar wensen, dat het maar weer een lekker jaartje mag worden! En zoals het dan natuurlijk hoort even een korte terugblik op het afgelopen jaar, want dat was me er weer eentje!

Gas geven!

Eindelijk was het zover! Michel ging eindelijk zijn rijbewijsje eens halen, dat werd tijd! In mei was het dan zover. Na een hoop samen met Jaap te hebben gereden door Utrecht vond hij het wel welletjes… De tussentijdse toets was immers ook goed verlopen, dus waarom gingen we niet gewoon voor het papiertje. Tja, als hij het zegt dan zal het wel zo zijn… En zo was het, voor mijn examen nog snel even voor het allereerst door de wasstraat zodat ie weer mooi stond te shinen en toen gingen we! En dat ging goed! Na ongeveer tien minuutjes waren we terug in het gebouw van het CBR en voordat ik op de stoel zat was het hoge woord er al uit. Ik was geslaagd! Hoppa! Hoogtepuntje 1, die was binnen. Thnx Jaapie, Frank en Brigitte!

Een klein beetje vertraging…

Voor 2013 had ik het al beloofd, maar toen was het er (net als mijn rijbewijs) niet van gekomen. We zouden nog een paar dagen met zijn tweetjes naar Parijs, en dat hebben we dit jaar maar gedaan. Alletwee een weekje vrij genomen, een plekje gezocht in de Thalys en daar gingen we… Wat een heerlijke stad! Eigenlijk was alles nog meer indrukwekkend dan dat ik had gedacht, de Eiffeltoren was hoger dan ik verwachtte, de Champs Elysees veel langer, de Arc de Triomph nog groter, maar het mooist vond ik de Sacre Coeur. Wat een vette witte basilique met een schitterend uitzicht over de stad. Om over de binnenkant nog maar te zwijgen. Maar misschien was die ervaring voor ons nog wat mooier omdat er tijdens de wandeling net een hele groep nonnen aan het zingen waren. Toch stiekem best indrukwekkend als je daar rond loopt!

Natuurlijk heb ik hier ook foto’s genomen en ik bedenk me net dat ik die helemaal niet geblogd heb, maar die hebben jullie nog tegoed!

16 kilo door het putje!

Dan het één-na-laatste (maar niet minder mooie) verhaal alweer! Deze begint eigenlijk ook al in 2013, Thiery ging sporten bij Romano en probeerde mij mee te krijgen omdat hij zag dat ik zo nu en dan toch best wel met mijn vetjes zat. Uiteraard heb ik dit (eigenwijs als ik ben) eerst gewoon nog een hele poos uit weten te stellen, tot we terug kwamen uit Parijs en ik het eigenlijk ook wel welletjes vond. Maar ja, dat hield dus wel in dat ik moest gaan sporten (en vooral) eten zoals Romano dat deed, inclusief detox en alles om van de (nep)suikers af te komen… En dat was eng! (dacht ik).

Ook dit ging makkelijker dan ik dacht, eerst twee weken aan de detox, geen brood, geen suikers en geen andere tarweproducten. Na vier dagen werd het een klein beetje zwaar, was ik erg moe, maar wist mijn lichaam gelijk weer dat ie zelf harder aan het werk moest om voedsel om te zetten naar energie! En daarna ging het eigenlijk alleen maar bergopwaarts! Door het eten viel ik af… In totaal nu ongeveer 16 kilo en door het sporten kweekte ik spieren, heb ik eindelijk weer armpjes met spierballetjes en gaan we richting een lichaam dat ik veel liever heb dan het lichaam van een dik half jaar geleden! Benieuwd waar we over nog een half jaartje staan, want we gaan gewoon lekker door! Thnx Romano en Myrthel!

Kroatië

Naast ons tripje naar Parijs ben ik dit jaar ook samen met Josine en mijn ouders naar Kroatië geweest. We hadden een appartementje in Istrie en vanuit daar hebben we het één en ander van het land gezien. We zijn van ongeveer 60 meter onder de grond geweest in de Baredine grotten tot 270 meter boven zeeniveau geweest in Motovun. Wat een supermooi middeleeuws bergdorpje is dat! Oké, ik had hier best behoorlijk last van mijn hoogtevrees, maar ik had het uitzicht daar echt niet willen missen! Precies hetzelfde verhaal was het bij de Plitvice meren. Het was een eindje rijden, ook hier hoogtevrees, maar het is wel een gigantisch mooi gebied om rond te lopen. Prachtig heldere meren met behoorlijk veel watervallen, supergaaf! Vergeet ik nog bijna het havenstadje Rovinj met huizen die op sommige plekken gewoon op de zee lijken te zijn gebouwd, mooi stadje ook! Ook hiervan komen vanzelf nog een keertje foto’s!

Natuurlijk was er nog veel meer dit jaar, maar dit waren we de echte grote hoogtepuntjes! Voor nu een fijn 2015!

Foto: Wall Art HD

Geef een reactie