Homeland

zaterdag 24 november 2012 om 13:08 uur
A brilliant first season leaves me pining for more.

Even een stukje van wikipedia:

Nadat Carrie Mathison in Irak een illegale operatie uitvoert wordt ze geschorst en overgeplaatst naar de afdeling Contraterrorisme van de CIA in Langley, Virginia. Tijdens die illegale operatie in Irak, werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al-Qaida.

Als ze op een dag voor een spoedzitting naar Langley wordt geroepen, krijgt ze de informatie dat Nicholas Brody, een Amerikaanse Marine Sergeant, is gered tijdens een Delta Force Operatie in een gebouw van Abu Nazir. Carrie gelooft heilig dat Nicholas de krijgsgevangene is waar haar informant haar voor gewaarschuwd heeft. Echter zien de Amerikaanse overheid en de CIA de marinier als een oorlogsheld. Ze realiseert zich dat het vrijwel een onmogelijke taak is op haar superieuren te overtuigen.

Carrie benadert de enige persoon binnen de CIA die ze kan vertrouwen, Saul Berenson. Zij moeten nu samenwerken om Brody in de gaten te houden en een aankomende terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied voorkomen…

Ik moest er tijdens het kijken echt enorm goed op letten dat ze me niet in het spreekwoordelijke O-tje namen, want ik heb zo’n beetje iedereen wel als verdacht gezien. 12 Afleveringen lang was er bij mijn weten elke keer weer een andere verdachte. Uiteindelijk komt alles bij elkaar, vlak voor het eind en ook dan is het niet de uitkomst die je (lees ik) had verwacht! Nu even wachten op Serie 2! Intussen heb ik gezien dat ze ook alweer aan het uitzenden zijn met the Walking Dead, het derde seizoen… Dus ik vermaak me nog wel een tijdje denk ik.

Geef een reactie