European Junior Cup vs. Moriwaki Cup (tijdens World Superbikes ´11, Assen)

dinsdag 26 april 2011 om 20:47 uur

Oké! Na de superbikes was dit wel ff wennen…

Wij kwamen zondags voor het eerst op het circuit en ik moet heel eerlijk toegeven dat ik me niet heel erg goed ingelezen had. Ik had wel gezien wat dit voor motoren waren (ongeveer 250cc), maar er niet bij nagedacht dat de superbikes rijden met 1000cc machines. Dat is natuurlijk nogal een verschilletje. En dat zag je terug (logisch natuurlijk!)
De hele ochtend en middag hadden we naar de Superbikes zitten kijken die met ongeveer 300 km per uur langs komen vliegen en ineens rijden er brommers over het circuit die als top rond de 150 km per uur reden. Nog snel natuurlijk, maar in vergelijking met de superbikes héééél langzaam.

Wel moet ik zeggen dat als je de namen ziet ik meer had verwacht van de European Junior Cup dan van de Moriwaki Cup. Denk omdat er ‘European’ in staat, maar achteraf vond ik toch de Moriwaki Cup veel interessanter om te zien. Waar het precies aan lag weet ik niet maar er leek meer spanning in de zitten. Ze bleven langer in een lint achter elkaar aan rijden waardoor er iets meer spanning in de wedstrijd bleef. De Moriwaki cup was voor mij in dit geval de winnaar dus.

Grijp ik bij deze ook gelijk nog even de kans om een beetje kritiek te geven op de planning. Waarom, heren van de planning, hebben jullie besloten om de Dutch Superbikes helemaal aan het einde te laten komen… Deze race leek mij toch vele malen interessanter als de twee eerder genoemde klasses… Ik moet zeggen dat ik toch best wel een beetje fan ben van motorsport, maar halverwege de wedstrijd van de Moriwaki Cup verloren we toch een beetje de aandacht en zijn we met zijn allen naar huis gegaan. Toch jammer, lijkt me niet de bedoeling van de planners?!

  • EurJunCup01
  • EurJunCup02
  • EurJunCup03
  • moriwaka21
  • moriwaka24
  • moriwaka55

Geef een reactie