Nieuw!

zondag 31 januari 2010 om 19:05 uur

Eindelijk weer internet! Nadat de huisgenoot die het internet hier bij ons had aangesloten was verhuisd, hebben we een poosje zonder internet gezeten. Ongeveer 2 á 3 weken. Scheelt voor mij dat ik op het werk alles nog een beetje bij kon houden, maar meevallen deed het niet. Op zich voel je je behoorlijk afgesloten dan. Maar goed, het is er weer, we zijn weer online. Gelukkig.

Zoals jullie misschien op twitter al gelezen hebben ben ik inmiddels afgestudeerd en kan ik binnenkort mijn diploma ophalen, lekker! Nu fijn aan het werk, baan is ook binnen dus dat zit ook allemaal supergoed. Zeker in deze tijd!

Om dat allemaal te vieren heb ik het idee opgevat om maar eens een nieuwe lens te kopen, ik had de standaard kitlens van mijn eos 400d (18-55mm) en een Sigma 70-300mm, dus mistte ik voor mijn gevoel een stukje. Daarom ben ik eens gaan kijken hoe ik dat nou precies op kon gaan lossen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een 17-70 mm van Sigma met optische stabilisatie en behoorlijk lichtsterk, van 2.8 naar 4.5. Dit leek me een fijne lens en werd ook door verschillende winkels aangeraden. Nu nog maar eens flink gaan testen, ik ben benieuwd of je echt goed kan merken dat deze veel lichtsterker is dan mijn andere lensen, maar vooral ook hoe de optische stabilisatie zich gedraagt. De mensen in de winkels vertelden mij dat dit twee tot drie stops scheelt qua sluitertijd. Best veel vind ik!

2 Reacties op “Nieuw!

 1. Ik snap precies hoe je jezelf hebt gevoelt betreft het internet… Ik heb nu anderhalve week problemen gehad met mijn laptop en dat was ook echt niet prettig… Gelukkig werkt het weer zoals het moet en kan ik weer alles in gaan halen.

  Betreft het behalen van je opleiding nog gefeliciteerd en natuurlijk helemaal mooi dat je een baan hebt weten te krijgen! Want dat is bij mij nog niet gebeurt terwijl ik ook al weer klaar ben sinds november… Veel sollicitaties gedaan maar gewoon weg teveel sollicitanten die ook voor die baan gaan… Dus ik ben nu maar tijdelijk aan het werk bij een restaurant en probeer freelance opdrachten daarbij te doen.

  Wel mooi die lens, vooral de 2.8 spreekt mij wel heel erg aan! Daarbij is 17 ook nog leuk om te fotograferen, denk wel dat je de kitlens nu niet meer gaat gebruiken want je hebt gewoon de mooie overbrugging

  1. Thnx, voor de felicitaties! Ben inderdaad erg blij dat ik direct een baan aangeboden heb gekregen, dat is inderdaad tegenwoordig niet zo heel vanzelfsprekend meer. Wat doe je veel freelance dan, vooral fotografie?
   Ben inderdaad ook bang dat ik de kitlens niet meer ga gebruiken. Deze is veel lichtsterker en en het bereik overbrugt de kitlens gewoon helemaal. Echt een fijn lensje dus!

   Succes met verder solliciteren dan in ieder geval! Het zal vanzelf wel weer een keertje aantrekken, toch?

Geef een reactie