Het weekendje Formule 1 op Spa-Francorchamps

zaterdag 12 september 2015 om 12:58 uur
Wat is er nu aan het rijden? Vroeg ik terwijl we langs het circuit liepen en nog geen auto konden zien... Geen idee was het antwoord waarop ik zei dat het de Porsche Supercup was, ik wist het heel zeker want dat maakt het minst geluid. ...Totdat ik het eerste televisiescherm zag en Alonso in zijn mcLaren in beeld zag. Heel even dacht ik dat het nog een samenvatting was van iets wat eerder was gebeurt... Maar dat was het niet! De Formule 1 maakt tegenwoordig echt bijna geen lawaai meer. En toen snapte ik alle commentaar op het geluid. (En baalde ik me kapot van die deuk in mijn ego natuurlijk)

Voordeel is wel dat je dan tegenwoordig gewoon zonder oordopjes naar het circuit kunt gaan, want tijdens de Formule 1 kunnen ze gewoon uit. Ik had gehoopt iets meer gefluit van de turbotjes te kunnen horen, maar dat ging ook niet door.

Maar hey! Het blijft de Formule 1 en we waren er weer bij! De sfeer was supergoed en we hebben ons prima vermaakt op en naast het circuit. Lekker door België en Limburg gereden van het circuit naar het hotel en weer terug en vice versa enz. Ik vond het bijna jammer toen we weer naar huis reden, want het rijdt wel leuk daar door de bergjes.

De allereerste inhaalactie van Max op Nasr buitenom in Blanchimont hebben we helaas niet kunnen zien, die was echt briljant! Maar tijdens de laatste rondes werden we in Les Combes alsnog getrakteerd op een paar mooie acties van een ontketende Max Verstappen op verse zachte bandjes. Helaas dat die op Raikkonen niet ging, ik weet zeker dat het door Massa kwam waardoor hij harder moest remmen dan verwacht anders was ie gewoon voorbij Raikkonen geweest. Sowieso hadden we niet verwacht dat hij daar zo hoog zou finishen, dus het was een prachtig dagje!

…En daarna sloten we aan in de file op een behoorlijke omweg en waren we 4,5 uur later thuis. prachtig wel, België. Vooral als het hard regent.

 • F1-Spa-Francorchamps-MaxVerstappen-3300
 • F1-Spa-Francorchamps-FelipeNasr-3449
 • F1-Spa-Francorchamps-KimiRaikkonen-3420
 • F1-Spa-Francorchamps-FernandoAlonso-3694
 • F1-Spa-Francorchamps-JensonButton-3702
 • F1-Spa-Francorchamps-CarlosSainz-3471
 • F1-Spa-Francorchamps-DanielRicciardo-3432
 • F1-Spa-Francorchamps-LewisHamilton-3696
 • F1-Spa-Francorchamps-MarcusEricsson-3457
 • F1-Spa-Francorchamps-LewisHamilton-3682
 • F1-Spa-Francorchamps-NicoRosberg-3700
 • F1-Spa-Francorchamps-MaxVerstappen-3693
 • F1-Spa-Francorchamps-ValtteriBottas-3708

2 Reacties op “Het weekendje Formule 1 op Spa-Francorchamps

 1. He Mo,
  Hele vette foto’s weer!! Hoop dat je een leuk weekend hebt gehad!
  Groetjes, Leon

  PS: F1-Spa-Francorchamps-LewisHamilton-3682, zit je duim nu voor de lens?? Dan ben ik niet van je gewend professional! 😉

Geef een reactie