Wat!? Acceleration 2014, Assen

woensdag 22 oktober 2014 om 19:07 uur
Wat een heerlijk geluid was dat zeg! Eindelijk weer live een geluidje van V12 motoren die uit elkaar lijken te klappen op het moment dat ze moeten afremmen en terugschakelen voor een bocht... Lekker!

Het was zondagochtend vroeg, in dat weekend waarin ons werd beloofd dat we een heerlijk nazomerweekend zouden hebben. Ik stond na een heerlijke zaterdag vol goede moed op, trok mijn korte broek aan (want het zou tenslotte 22 graden worden) , at nog wat en toen waren we zo ver om naar het circuit te vertrekken. Toch nog maar even een jas aan, want heel erg warm was het nog niet natuurlijk… Het was nog vroeg.

Eenmaal aangekomen scheen het zonnetje, maar stond er nog wel een flinke wind. Tot zover ging alles nog de goede kant op! Niet dus… Al redelijk snel trok het dicht, trok de wind nog lekker even aan en heel lang hoefden we niet te wachten voor we de eerste druppeltjes voelden komen. Sta je dan met je korte broek. Al hadden we toen de eerste race van de Legends Cup, de motoren, FA1 en de Superlights van de supercar challenge al achter de kiezen. Eigenlijk mochten we dus niet klagen… Doen we ook niet natuurlijk, maar koud werd het wel. Voor we het doorhadden stonden we in een aantal flinke buien die maar niet op leken te houden (volgens buienradar waren ze zo over) en waren we kletsnat aan één kant want de wind was ook niet van plan om te stoppen.

Maar tot zover het heerlijke weer op deze lekkere nazomer-zondag, want op de baan was het wel supergaaf.  Hoogtepunt was natuurlijk het moment dat de V8 motoren van de Formula Acceleration 1 (de auto’s van de eerste generatie A1GP) werden gestart… Wat een heelijk geluid is dat. We stonden bij een mooi bochtje waar ze lekker af moesten remmen en terugschakelen wat resulteerde in flink wat geklapper en gerochel uit die autos… Lekker! De eerste race nog lekker op een droge baan, de tweede op een natte. Beide gewonnen door Nederlander Nigel Melker in een knaloranje wagen. Twee keer het hoogste plekje op het podium en daarmee ook gelijk kampioen. Kon niet meer stuk dus!

Wat!? KON NIET MEER STUK DUS!

Ow ja, was ik nog vergeten… de oordopjes, die lagen nog thuis.
De andere races waren ook mooi om naar te kijken trouwens, de Legends Cup met hele grappige kleine oud-achtig-uitziende autootjes, Pickup cup met dik-snelle pickupwagens en natuurlijk alle klassen uit de supercar challenge die we al vaker rond hebben zien rijden…

Foto’s maken ging ook weer lekker! We hadden een mooi plekje waar we prima over de hekken konden kijken en de sluitertijden zijn redelijk hoog geweest zo nu en dan. Toch waren er een hoop foto’s scherp!  Ook daarover dus niks te klagen.

 • AccelerationAssen-2676
 • AccelerationAssen-2674
 • AccelerationAssen-2727
 • AccelerationAssen-2697
 • AccelerationAssen-2723
 • AccelerationAssen-2738
 • AccelerationAssen-2739
 • AccelerationAssen-2758
 • AccelerationAssen-2783
 • AccelerationAssen-2759
 • AccelerationAssen-2790
 • AccelerationAssen-2801
 • AccelerationAssen-2820
 • AccelerationAssen-2803
 • AccelerationAssen-2806
 • AccelerationAssen-2787
 • AccelerationAssen-2835
 • AccelerationAssen-2836
 • AccelerationAssen-2829
 • AccelerationAssen-2870
 • AccelerationAssen-2860
 • AccelerationAssen-2878

Geef een reactie