Balkons in zwart-wit!

dinsdag 24 juli 2012 om 21:45 uur

Geïnspireerd door een dvd van Zoom Magazine over zwart-wit fotografie ben ik het ook eens gaan proberen. Ik zat de dvd te bekijken en eigenlijk schoot halverwege de documentaire dit beeld al door mijn hoofd. Normaal fotografeer ik eigenlijk bijna alleen maar in kleur alleen ik bedacht me dat dit beeld eigenlijk helemaal geen kleur nodig heeft, alleen een strakke zwart-wit foto en een mooi contrast is al genoeg.

Dan alleen nog de compositie. Ik heb natuurlijk alleen mijn balkonnetje waar ik even snel op kon gaan staan, en dat was eigenlijk ook precies genoeg. Helemaal in het hoekje, iets overhellen, zorgen dat de balkons van de buren mooi verticaal onder elkaar staan en knip! Dat was hem.

Vervolgens heb ik in Photoshop het contrast nog iets verhoogd en hem even goed recht gezet. Dat was hem, zie hieronder het resultaat!

2 Reacties op “Balkons in zwart-wit!

Geef een reactie