Foto’s van de #Nieuwjaarsrace op #Zandvoort in het #donker.

dinsdag 10 januari 2012 om 21:00 uur

Nu jullie het gedeelte in het licht al hebben gezien en de allereerste post in het donker zijn jullie natuurlijk ook nieuwsgierig geworden naar de foto’s in het donker. Zoals ik in de eerste post ook al gezegd had was ik vorig jaar mijn statief vergeten mee te nemen waardoor ik in het donker echt heel moeilijk foto’s kon maken. Misschien als ik een andere camera had gehad met een betere sensor dat het was gelukt, maar ja, die heb ik niet. Dus had ik dit jaar mijn statief maar meegenomen. Toen het donker werd heb ik hem ook gelijk uit de tas gehaald en onder mijn camera geschroefd.

Daarna de camera op compleet handmatig gezet en toen ben ik beginnen te schieten. De sluitertijden variëren van 5 tot 30 seconden en dat verschil is ook best wel te zien. Wanneer de sluiter langer open stond zie je gelijk meer bakken licht terwijl het anders mooie strakke lijnen zijn. Voordeel van het langer open zetten van de sluiter is wel dat er meer omgevingslicht binnen komt, waardoor je ook iets van de omgeving kunt zien.

Nou… kijk ze weer!

 

  • Nieuwjaarsrace-AudiS(2)
  • Nieuwjaarsrace-AudiS(3)Vuurwerk
  • Nieuwjaarsrace-AudiS
  • Nieuwjaarsrace-Kumhobocht(2)
  • Nieuwjaarsrace-Kumhobocht(3)
  • Nieuwjaarsrace-Kumhobocht
  • Nieuwjaarsrace-Vodafonebocht(2)
  • Nieuwjaarsrace-Vodafonebocht
  • Nieuwjaarsrace-VuurwerkEinde
  • Zonsondergang

Geef een reactie