Final4 Zandvoort 2011, de foto’s!

dinsdag 15 maart 2011 om 22:11 uur

Eigenlijk ben ik alweer heel laat, want deze race is alweer twee weekenden geleden. Maar beter laat dan nooit denk ik. Het waren ook weer veel foto’s om uit te zoeken, maar het is gelukt.
Zes maart was de Final 4 op Zandvoort, de laatste vier-uurs race van de vier wedstrijden uit het Winter Endurance Kampioenschap. Dit was er toch wel eentje om niet snel te vergeten.

Eigenlijk was de gehele race een hele normale race. Zo nu en dan viel er een equipe uit, maar niet heel erg bijzonder. Wat wel weer op viel was dat de DNRT V8 van Pastorelli en Hart er wel heel er snel uit lag. Volgens mij al na zes ronden. Lekker, als je bedenkt dat de rest van het veld er (volgens mij) ongeveer 120 rijden in vier uur. Douchen en de rest bekijken dan maar. Volgens mij hebben ze geen race in het WEK uitgereden dit jaar.

Maar het eind van de race sloeg echt alles. Met nog ongeveer 20 minuten te gaan viel de koploper uit. Al vanaf de eerste ronde hadden ze aan de kop gereden, maar met nog 20 minuten te gaan vielen ze uit. Dan denk je eigenlijk dat je het wel gehad hebt, maar nee. Vijf minuten later valt alweer de koploper uit, de nieuwe koploper natuurlijk. En daarmee kwam dus ineens het team in de Sotrax Porsche (die vanuit de pits en dus als laatste gestart was) aan de leiding. Natuurlijk zit je dan op nog meer gekheid te wachten maar dat bleef uit. Dan start je dus als laatste en win je alsnog na vier uur de wedstrijd! Dat is het mooie van zulke lange races, dan is er veel mogelijk.

Ow ja! het was ook nog eens erg lekker weer, haha!

  • final4-28
  • final4-102
  • final4-108
  • final4-119
  • final4-128
  • final4-129
  • final4-131
  • final4-225
  • final4-grid

Geef een reactie