Nieuwe lens: Sigma APO 70-200mm F2.8

zaterdag 11 december 2010 om 22:34 uur

Vorige week heb ik mijn nieuwe lens op mogen halen, de Sigma APO 70-200mm F2.8 II EX DG Macro HSM. Ik merkte aan mezelf dat ik het erg leuk vind om foto’s te maken bij (auto)sportevenementen. Met mijn oude lens (Sigma 70-300mm) heb ik dat best lang gedaan en op zich ging dat best oké. Maar, eigenlijk wou ik wel een iets snellere en een betere lens. Even een stapje hogerop!

Ik heb zitten twijfelen om een Canon te kopen, de 70-200 F4.0 of de 70-200 F2.8. De laatste viel alleen al snel af omdat ik die gewoon te duur vond. Mooie lens en hij is het vast waard, maar ik heb het er (nog) niet voor over… De andere van Canon was volgens mij een prima lens tot ik de Sigma zag. Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat de Canon beter is. Volgens mij is de Canon vooral sneller en misschien iets scherper. Voordeel van de Sigma vond ik de F2.8. Als het dan iets donkerder wordt is deze alsnog goed te gebruiken. En op zich vind ik een Sigma ook goed! Tot nu toe heb ik het er ook altijd mee gedaan. De specs hebben bij mij dus de doorslag gegeven en uiteindelijk ben ik voor de Sigma gegaan.

Afgelopen week heb ik hem dus op mogen halen en het is een mooie lens, lekker zwaar, lekker groot. Mooi gezicht, haha! Ik heb hem nog niet heel veel kunnen gebruiken want ik heb gewoon de hele week gewerkt. Negen januari wordt waarschijnlijk de eerste ‘echte’ test, dan denk ik er namelijk aan om naar de Nieuwjaarsrace te gaan in Zandvoort. Lijkt me gaaf, een gedeelte van die race wordt namelijk ook in het donker gereden. Zorgt vast voor mooie plaatjes, na even wat oefenen!

Later dus vast meer over deze lens…

Geef een reactie