Foto’s Superleague Formula ‘10, Assen

donderdag 20 mei 2010 om 21:41 uur

Het heeft even geduurd, maar hier zijn ze dan. Afgelopen weekend was op het TT-circuit in Assen de Superleague Formula, iets waar ik al een hele tijd naar uit heb gekeken en wat na de demo tijdens de Superbikes alleen maar erger was geworden. Gelukkig zijn alle verwachtingen uitgekomen en waren we goed voorbereid. Met oordoppen en lekkere campingstoelen ben ik samen met mijn vader twee dagen naar het circuit afgerezen om de Superleague te gaan kijken. Gelukkig hadden we de oordoppen bij ons, anders had ik nu nog niets gehoord! Echt, heel, heel erg veel lawaai! Hier is het circuit zijn geluidsdagen wel voor nodig!
Helaas gingen de Nederlanders niet heel goed. Grote held, Doornbos (die hier al eerder tijdens de Champ Cars had gereden) viel zelfs in de tweede race uit nadat hij in een sandwich van twee andere auto’s kwam, heel jammer! Yelmer Buurman en Chris van der Drift deden het wel heel goed! Yelmer werd derde in de Superfinal, Chris van der Drift won de tweede race! PSV bleef behoorlijk achter en schijnt nogal wat problemen te hebben met de auto, helaas!

Nou ja, ga er maar eens goed voor zitten, want het zijn er nog al een paar! We hadden best een mooi plekje uitgezocht namelijk, net na de Veenslang, in de Ruskenhoek.

 • ac-milan
 • basel
 • basel-2
 • corinthians
 • corinthians-2
 • corinthians-3
 • flamenco
 • girondis
 • lyonnais
 • olympiacos
 • psv
 • psv-2
 • sevilla
 • tottenham

Geef een reactie