Dutch Truck GP

maandag 11 mei 2009 om 17:49 uur

Gisteren samen met mijn vader naar de Truckraces geweest op het TT-circuit in Assen. Ik had al eerder een race van een paar trucks gezien op Assen maar toen was het nog geen officiële Europese race dus waren het er niet zoveel. Nu was ‘the whole pack’ er en dus ook een heleboel sensatie. Ten eerste, grote zwarte rookpluimen uit de trucks (nee dat mag officieel niet maar gebeurt toch) ten tweede zijn ze wel heel breed voor een motorcircuit en maken ze ook wel heel veel geluid. En ten derde gaan ze echt wel heel hard! 160 kmp/h ziet er toch echt wel heel hard uit voor een vrachtwagen.
Ik kende dan wel helemaal niemand maar het zag er allemaal wel vet uit! Komen ze met 160 van het rechte stuk, vol in de remmen en dan met rokende remschijven de bocht in, leuk gezicht!

Naast de truckraces was er nog een heel Duits programma, allemaal ADAC cups. De ADAC formel, hele jonge mannetjes die heel graag willen finishen als eerste. We hebben er eentje over de kop zien gaan en één in de brand zien vliegen.
De ADAC GT masters, allemaal verschillende normale getunede auto’s, gaat ook wel heel hard maar duurde ook behoorlijk lang, vooral na de pitstops toen ze allemaal ver uit elkaar lagen. En nog de ADAC procar, ook leuk! Weer iets minder professionele rijders en dus ook meer foutjes!

Leuke dag wel dus! Al was de eerste race van de Formel en waren de races van de Trucks toch echt wel het gaafst!

Geef een reactie