Superbikes Assen 2009

woensdag 29 april 2009 om 13:22 uur

Dit weekend ben ik ook nog naar het WK superbikes in Assen geweest. Ik weet niet wie het allemaal heeft gezien, maar wat een spannende eerste race in de WSBK. We stonden achterop het circuit heel geconcentreerd te luisteren wat er bij de finish gebeurde terwijl er nog langzamere coureurs voorbij kwamen. Aangezien er bij circuits vaak nog van die luidsprekers staan die je vroeger ook altijd op schaatsbanen had tijdens het schoolschaatsen (Weet niet wie dat allemaal heeft gehad, voor de rest: Dat zijn dus hele brakke luidsprekers) valt het allemaal niet mee. Maar we hebben het meegekregen en was ik ff blij dat Ben Spies won! Ik hou daar wel van, van die jonge mannetjes die dan die ouder rotten verslaan. En dan maakt het me niet eens zoveel uit welke jonge coureurs het dan is, als het er maar eentje is! Al heb ik niks tegen Haga omdat die ook nogal eens voor wat spektakel zorgt.

Daarna kwam de supersport race, ook spannend! Alleen jammer dat ze toen al door de luidsprekers begonnen te schreeuwen dat de toeschouwers toen al waar voor het geld hadden. Dat bepalen we dus zelf wel! Veel wisselingen tijdens de supersport race, geloof dat er de eerste vijf ronden steeds iemand anders op kop lag. Altijd leuk, anders wordt het ook zo snel saai…

Toen kwam de tweede WSBK race en die was wat minder aangezien Spies in de tweede ronde uitviel en Haga eigenlijk heel makkelijk aan kop ging. Daarna nog een paar leuke races van het Europese en Nederlandse superbike klassement gezien, waarbij er nog eentje aardig onderuit ging, beetje spektakel is ook wel leuk alleen voor hem en het team wat minder.
Geslaagd dagje dus, op naar de truckraces!

Helaas alleen wat weinig foto’s kunnen maken, het was me allemaal toch net iets te spannend…

Geef een reactie