Flinke sprong! (Red Bull Stratos)

zondag 14 oktober 2012 om 21:49 uur
Mission to the Edge of Space.

Inmiddels staat ie alweer een poosje op de grond, Felix Baumgartner, maar wat was dat een missie! Twee-en-een-half uur naar boven om vervolgens in een paar minuutjes weer op de grond te staan. Ik heb het vanaf het begin gezien vanmiddag, maar op het moment dat hij helemaal bovenin was en ze de checks aan het doen waren begon mijn hart toch wel ff snel te bonken, nog wat sneller toen het deurtje open rolde… En toen ging ie gewoon, lekker vliegen! Even dacht ik dat het helemaal fout ging toen ie begon te tuimelen en hij iets over zijn vizier riep. Maar dat van zijn vizier was gewoon vocht gelukkig en dat andere zal er ook wel bij hebben gehoord.

Eventjes 28 km naar beneden knallen in ongeveer vijf minuutjes, door de geluidsbarrière heen, keihard afremmen en dan de parachute nog even uit.

Wat gaaf en wat een held! Gaaf om zijn adem te horen en fijn ook om het te blijven horen tijdens zijn val. Gelukkig duurde het maar vijf minuten, anders was ik zelf ook half dood geweest denk ik. Hieronder nog even een versnelde versie…

Alles nog een keer nalezen? Kijk dan ff op: RedBullStratos.com

 

  • RedBullStratosLiveCam1
  • RedBullStratosLiveCam2
  • RedBullStratosLiveCam3
  • RedBullStratosLiveCam4
  • RedBullStratosLiveCam5
  • RedBullStratosLiveCam6
  • RedBullStratos

Geef een reactie