#SinCity (de #comic)

woensdag 8 juni 2011 om 22:47 uur

Sinds kort heb ik een begin gemaakt aan de Sin City comics. Heel lang geleden (toen de film uit kwam) heb ik de film ook wel gezien en die vond ik ook al erg tof. Vooral om de stijl van de film. Waar veel mensen het zwart/wit in de film echt heel vervelend en saai vonden, zat ik te smullen. Heerlijk vond ik het om de film te bekijken waar zo nu en dan eens een fel kleurtje in langs kwam!

Een tijdje geleden liep ik in een comic winkel in Utrecht (Piet Snot) en zag ik de comic versie liggen van de film (of andersom, want de comics waren er eerst). Gelijk besloot ik eigenlijk om het eerste deel maar te halen. Wel in het Engels, maar dat mag de pret niet drukken! Driftig begon ik er weer in te lezen en te kijken, en te lezen en te kijken en voor ik het wist was ie alweer uit. Veel te snel!
Maar! Gelukkig was ik alweer bijna jarig. Een goed excuus om gelijk het tweede deel te vragen. En die kreeg ik! Yeah, dus ik kon weer lezen en kijken en lezen en kijken en nog meer lezen. Maar, nu is dat deel dus ook al weer op.

Nu dus ook het tweede deel alweer uit is moet ik dus binnenkort dus maar kijken of deel drie ook gewoon te krijgen is bij Piet Snot. Ik hoop het wel!

Ook de comics vind ik echt briljant getekend trouwens. Ook geheel zwart/wit natuurlijk, maar dan niet in lijntjes maar in vlakken (zie bijbehorend plaatje). Zo nu en dan ff zoeken wat er met een plaatje bedoeld wordt, maar ik vind het briljant!
Nu ben ik geen keihard comic lezer, dus als er nog veel meer comics zijn die zo getekend zijn zou dat natuurlijk heel goed kunnen. In dat geval, mijn excuses al houdt dat natuurlijk niet in dat ik deze minder mooi vind!

Geef een reactie