PADI brevet, het vervolg…

maandag 13 september 2010 om 20:42 uur

Oke, over de eerste duik in het zwembad hebben jullie al iets kunnen lezen. Inmiddels heb ik ook mijn theorie-examen behaald, alle duiken in het zwembad gemaakt en ook behaald en drie van de vier buitenduiken in open water gemaakt. Natuurlijk hebben we in Nederland geen supermooie blauwe wateren, maar het viel mij 100% mee. Zaterdag hadden we de eerste buitenduik. Die zou plaats vinden in het Blauwe meer bij Dwingeloo. Daar ging het niet door omdat het zicht echt heel slecht was. We konden nog geen 30cm ver zien. Niet echt handig bij een cursus natuurlijk, dus hebben we de pakken weer uitgedaan en zijn we doorgereden naar Ruinerwold (Blijdenstein, ook wel engelgaarde of de koele genoemd). En daar was meer zicht! Veel meer zicht. Mooi helder water hadden we daar en dus ging de duik wel door. Met zijn vijven zijn we het water in gegaan en er gelukkig ook weer uitgekomen.

De eerste duik was gewoon een beetje verkennen en kijken wat er te zien was. We zijn niet heel veel tegengekomen, maar wel hebben we twee kreeftjes gezien en één baarsje. Voor een eerste keer best leuk. Daarna hebben we nog wat oefeningen in het water gedaan, hebben we alles weer opgeborgen en zijn we naar huis gegaan. In totaal ongeveer 50 minuten onder water geweest tot een diepte van ongeveer 6 meter. Het viel me echt meer hoeveel er op die diepte nog te zien was. Leuk!

De volgende dag (zondag) was ik best moe, vier dagen achter elkaar duiken, een boel inspanning door het nadenken en alle nieuwe indrukken begon even zijn tol te eisen. De eerste duik ben ik mee geweest en zijn we direct begonnen met oefeningen doen aan de oppervlakte en onderwater. Het ging niet slecht, maar ook niet echt lekker. Helaas blijf ik ook last hebben van het klaren (druk in de oren gelijk maken aan de druk van buiten) waardoor ik echt heel langzaam af moet dalen. Maar op zich ging dat ook best oké langs de lijn. Zo nu en dan even 10 cm naar boven, opnieuw klaren en weer af proberen te dalen als ik er wel last van kreeg. Uiteindelijk toch weer op de zes meter gekomen, paar oefeningen gedaan en er als groep weer uit gegaan.
Daarna heb ik besloten om de laatste duik even uit te stellen. Geen brevet dus nog, maar die gaat er wel komen. Ik voelde me niet goed in het water, was te onrustig onder water en het ging gewoon niet zoals ik graag zou willen. Ook omdat ik lol wil houden in het duiken heb ik het even uitgesteld. Maar ik moet dus nog één duik maken en dan een aantal opdrachten uitvoeren. Als het goed is kan ik daarna mijn brevet aan (laten) vragen!

Geef een reactie