De eerste duik van mijn PADI brevet!

dinsdag 7 september 2010 om 19:24 uur
Gisteren ben ik, samen met Josine en een andere leerling, dan eindelijk begonnen met mijn duikbrevet. Met een beetje mazzel heb ik deze ooit eens aangeboden gekregen na het maken van een site voor divearound.

Het had eventjes geduurd, de site was al een poosje online, maar na het doornemen van de theorie konden we dan gisteren beginnen met het maken van de verschillende theorie-quizzen en hebben we onze eerste duiken in het zwembad gemaakt. Eerst natuurlijk wel het hele pak aan krijgen wat nou niet bepaald heel erg soepel ging. Ik kon niet wachten om het water in te gaan en eigenlijk was het net zo gaaf als ik verwacht had! Echt een lekker gevoel om met een fles op je rug, rond te zwemmen in het water. Natuurlijk is het wel heel erg wennen, want zo ineens krijg je er een extra dimensie bij (boven/onder) om je in te bewegen, maar na een boel oefenen met het zwem-/trimvest ging dat ook wel aardig.

Verder hebben we nog een boel oefeningen gedaan met het mondstuk (onder andere het uitgooien onder water en terugvinden er van) en nog even met gespeeld met wat speeltjes onder water om het zwemmen te oefenen. Jammer van dat drukverschil, want dat deed nog een beetje pijn aan de oortjes, natuurlijk zijn daar trucjes voor (klaren) maar dat moet ik nog ff onder de duim krijgen. Ook dat komt vast goed, want onze instructeur (Jeroen) is een fijne instructeur!

Donderdag mogen we pas het zwembad weer in, en eigenlijk begin ik al een beetje heimwee naar het water te krijgen! Laat maar komen donderdag! En daarna natuurlijk het weekend om de duiken in buitenwater te maken. Hopelijk hebben we daarna ons brevet binnen!

3 Reacties op “De eerste duik van mijn PADI brevet!

  1. Dus we kunnen een x gaan duiken als je weer terug bent van vakantie? al inmiddels 12 jaartjes een duikbrevet op zak.

    groetjes!

  2. @Erik: Vet! Ik moet eerst maar eens een beetje bekend met het hele pak etc worden. Maar buitenland ga ik ook zeker een keer doen! Heb jij nou wel of niet je/een brevet?

    @Robbin: Dat is nice! Duik je nog vaak dan? En ook in NL of vooral in buitenland? Heb je dan ook je eigen spulletjes? Ik moet nog één duik voor mijn brevet (zie nieuwere post) en dan kan ik als het goed is duiken :p

Geef een reactie