Koninginnedag / Oranjefees Arnhem

zaterdag 1 mei 2010 om 14:21 uur

Zo, even lekker een dagje (of een weekend) bijkomen van Koninginnedag. Niet dat het echt nodig is, maar het is gewoon leuk om te zeggen en het is er tenslotte ook wel de dag voor want het weer slaat weer nergens op helaas.

Gisteren hebben we het lekker rustig aan gedaan. Lekker uitgeslapen, daarna ff de koningin op de tv gekeken en toen dan toch nog even de stad in gegaan. Dit jaar zijn we eigenlijk helemaal niet op de Korenmarkt geweest en ik moet zeggen dat ik dat niet eens erg vond. We hebben rondgelopen en genoten van verschillende bands. Bij Café Meijers hebben we staan kijken bij With Ice (vanaf 1 mei omgedoopt naar Krach), toen even naar 8Bahn in het Musispark en daarna nog even naar The Gospel gekeken. With Ice/Krach was vage muziek en rockte echt keihard! Daar ben ik wel van, veel geluid… The Gospel kwam over als een gezellig bandje, the frontman was nogal van de grapjes, maar rockte toch ook wel behoorlijk. Of zoals ze zelf zeggen ‘als een tiet’.

Daarna hebben we even een korte pauzegehouden en zijn we naar de markt gegaan voor the Opposites. Sorry, maar dat is live echt mijn muziek niet. Paar nummers gehoord en verder gelopen naar het vuurwerk. Erg toffe show dit jaar!

En toen was het tijd voor de afsluiters! De hele dag heb ik uitgekeken naar Kraak&Smaak en SpeedyJ. Kraak&Smaak stonden op het podium op de markt en kregen echt niet wat ze verdienden vond ik! De markt was al behoorlijk leeg terwijl ze toch echt een mega-lekkere set weggaven! Ik heb vooral genoten van het nummer Man of the constant sorrow, heerlijke cover vind ik dat. Vet ook dat de zanger ook echt behoorlijk zorgelijk en zwart in pak gekleed was.

Jammer moesten we iets eerder weg omdat ik ook SpeedyJ nog even wilde zien. Sorry, Kraak & Smaak! Snel zijn we weer naar 8Bahn gelopen om daar nog een half uurtje van SpeedyJ mee te pakken, heerlijk!

Op naar volgend jaar! Maar eerst natuurlijk ook nog wel wat andere dingen, ik noem: Mystery Land, Rockin Park…

Geef een reactie