Mijn oom (Ome Eise) was een racer!

vrijdag 30 april 2010 om 01:49 uur

Vroeger, toen ik nog een klein mannetje was (al lang geleden!) had ik een oom die aan zijspan-races deed. Volgens mij zijn we ook best vaak mee geweest naar races, sowieso vaak in Assen en één keertje zijn we in de echte racingtruck mee geweest naar het circuit in Zolder (België). Helaas weet ik er allemaal niet meer zo heel veel van! Jammer vind ik dat. Helaas is ome Eise al overleden, Eise Hummel heette hij en voor zover ik het nog weet kwam hij uit voor Racingteam Spier, ik hoop dat ik het goed zeg! Spier ligt dichtbij Assen en dus dicht bij het TT-circuit, dat moet voor hem handig geweest zijn. Zo nu en dan moet ik er weer aan denken en op zich vind ik het een best speciaal gevoel. Misschien dat ik daarom nu ook nog wel zo vaak op het tt-circuit in Assen ben om naar motor- of autosport races te kijken.

Vanavond (ook al eens een paar keer eerder) ben ik eens weer flink in Google gaan spitten. Helaas kan ik er niet echt heel veel van vinden, zo nu en dan duikt de naam eens op maar plaatjes kan ik jammer genoeg nergens vinden. Met geluk trof ik de foto hierboven aan op de Hyves-pagina van Willem van Dalen. Dat schijnt ooit eens de monteur en begeleider van hem en Frits Goris (ik denk zijn toenmalige bakkenist) te zijn. Toch mooi om te lezen dat mijn oom toch maar mooi ook eens een paar WK punten bij elkaar heeft geracet in een mooie gele zijspan!

Op zich zou ik best eens wat meer informatie willen hebben over hoe hij racete, waar hij racete, of hij een beetje voor in het veld reed, enzovoorts! Toen ik nog mee ging naar het circuit was ik zoals gezegd nog klein, en daardoor weet ik er niet heel veel meer vanaf. Ik zag dat hij sowieso tot 1999 heeft geracet, volgens mij heb ik daar een heel grote periode hiervan gemist, bah! Mijn oom en tante (mijn tante is de zus van mijn vader) zijn destijds gescheiden waardoor we eigenlijk nog weinig contact met hem hebben gehad. Toen dacht ik er nog niet over na, nu toch best heel jammer. Volgens mij heb ik bij mijn ouders thuis nog een foto liggen van ome Eise op het circuit in Assen geloof ik, dat is dan ook zo’n beetje alles.

Als er iemand is die nog meer foto’s van hem heeft, of weet waar dat evt. staat of ander materiaal over mijn oom heeft ben ik eigenlijk best heel erg benieuwd, wil/kan/mag diegene me dat dan mailen, of evt reageren op deze post?? Tof!

Wat ik nog wel gehoord heb van mijn vader is dat Hans Spaan ook ooit eens zijn bakkenist was geweest, maar of ik die naam goed heb weet ik ook niet meer helemaal zeker. Meer namen is natuurlijk altijd meer kans op resultaat! Nu maar hopen dat iemand ooit eens op Eise Hummel zoekt en hier terecht komt, of hier op een andere manier terecht komt, ik ben benieuwd! Lijkt me mooi om toch nog eens weer wat te zien van hem.

9 Reacties op “Mijn oom (Ome Eise) was een racer!

  1. Hallo Willem!

   Heel erg bedankt dat u de tijd heeft genomen om hier even wat achter te laten! Blij dat er iemand reageert! Ook erg gaaf dat u een film aan het maken bent en die op YouTube gaat plaatsen, ik kijk er alvast erg naar uit en wil hem tegen die tijd ook graag op mijn blog laten zien. Heeft u al een idee wanneer de film uit gaat komen?
   Op het moment ben ik erg druk (dat zult u ook wel zijn met de karting), maar wanneer ik wat meer tijd heb ga ik zeker proberen om contact met u te zoeken! Erg gaaf!

   Nogmaals bedankt en groetjes,

   Michel

 1. De film licht klaar, (10Min) deze word geplaatst op you tube in de tweede week van Juli.
  Dus al Snel.
  We zijn deze week Dinsdag 29.06.2010 met nog een gedeelte van Racing Team Spier bij Fokko Beugel op Crematie geweest nadat op 65 jarige leeftijd deze toch nog plotseling was overleden. Fokko was in die tijd de Team manerger van het Team.
  Tot wederhoorn Michel.
  Met Vr Gr
  Willem van Dalen

  1. Hallo Willem!

   Gaaf om te zien! Dit waren inderdaad wel het soort beelden waar ik al een paar keer naar op zoek ben geweest! Erg leuk om het op zo’n manier toch een keer terug te zien! Ook wel confronterend overigens. Maar mooie beelden, leuk om hem te horen praten, ik kan niet wachten op nog meer materiaal!

   Fokko ken ik ook nog wel! ik was toen een klein mannetje natuurlijk en ken hem niet erg persoonlijk, maar heb er veel over gehoord en vast en zeker vaak gezien. Elke keer als we langs zijn bedrijf reden in Beilen moest ik overal even weer aan denken.
   Toch allemaal wel een unieke tijd, erg mooi dat je zo nog wat herinneringen op kunt halen.

   Thnx voor het filmpje in ieder geval, doet me ergens toch veel goed.
   Ik zal eens kijken als ik een keer weer in de buurt ben, of we dan een keer kunnen afspreken o.i.d.

   Inmiddels heb ik mijn vader en moeder ook behoorlijk nieuwsgierig gemaakt geloof ik.
   Maar in ieder geval al bedankt voor dit materiaal!

 2. Hallo Michel ik zie dat je wat over jou oom Eise Hummel zoekt ik heb geen foto,s of wat ook van hem maar ik heb hem zeer goed gekent wij werkten bij de zelfde firma n.l. Impress wat nu inmiddels ardach heet Eise was daar lijntechnicus en ik zat en zit nog in de gereedschapmakerij al gereedschapmaker en doe een stuk opleiding voor jonge gereedschapmakers ik heb in het verleden veel onderdelen veranderd en nieuwe onderdelen voor zijn motor gemaakt zoals lagerschalen membraamhuizen enzv. dat moest wel in de nacht diensten die wij toen hadden want dit kon het daglicht natuurlijk niet verdragen ik vond het altijd een zeer simpatieke technische man ik weet nog dat hij een ongeluk gehad heeft in tshechie en lang geblesseerd was jammer dat hij ziek is geworden anders had hij mischien nog wel aan motorsport gedaan ik hoop dat je hier wat met kunt vr gr Albert

  1. Hoi Albert,

   Leuk dat je reageert! Toch leuk dat het zo nog een beetje blijft leven, dat er mensen zijn die dit bericht vinden en lezen en vooral ook reageren. Tof ook dat iedereen zo positief is! Ben benieuwd wat we nog meer te weten gaan komen

   Groet, Michel

 3. Hoi Michel mail mij maar even mijn moeder heeft foto boeken vol van Eise en ik kan je ook alles vertellen over Eise lijkt me leuk om een keer wat af te spreken.

  Hoor graag van je,

  Groeten,

  Korné

Geef een reactie