De hagedis en zijn koekje…

donderdag 22 oktober 2009 om 21:50 uur

Rustig mijn koekje op eten die ik net had laten vallen was er voor hem niet bij. Boeten zal hij ervoor dat hij mijn koekje op at… Aan de andere kant natuurlijk mooi want zo hoeft het koekje er ook niet lang, heel eenzaam, te liggen. Hongerig was hij wel, aangezien de koek binnen een paar seconden op was. Gelukkig kon ik hem binnen die paar seconden wel vastleggen op mijn gevoelige plaatje.
Hoop dat ie er niet te ziek van is geweest, het lijkt me namelijk geen dagelijkse kost voor deze beestjes.

Mooi beestje trouwens hè, hij was ongeveer 30 centimeter denk ik.

17 Reacties op “De hagedis en zijn koekje…

  1. Inderdaad! Ooit was er eens een verhaal met een appel en een slang, maar het schijnt dat eten van mijn koekjes minstens net zo gevaarlijk is. Of deze hagedis het heeft overleefd weet ik niet, ik heb het hem niet kunnen vragen in ieder geval!

 1. Misschien een beetje buikpijn, maar voor de rest zal het wel goed met hem gaan! Sorry trouwens voor mijn spelfout in de vorige reactie, ik kon het niet meer wijzigen.

 2. Wist je ook al dat er een beestje of te wel een hagedis bestond die helemaal waterresistant is? Die zijn echt heel erg cool omdat hij op het water kan lopen! Maar omdat hij zo klein is kan hij bijna verdrinken in een regendruppel. Nou zou je denken dat hij dat moet overleven maar dat doet hij ook wel dan als het moet want, hij schijnt ook een goede zwemmer te zijn. Je denkt nu vast dat het een lul verhaal is maar dat is het niet! Google er maar eens op, misschien een leuk nieuw topic?

  1. Eyy Don!

   Dat schijnt één of ander groen beestje te zijn toch? Heet die niet een gecko ofzoiets? Zo’n eentje die bijna kan vliegen met zijn erg grote tenen. Daardoor blijft hij zweven in de lucht geloof ik. En van die gigantische ogen waarmee hij tot wel 3 km kan zien, daarnaast schijnt hij ook nog eens een hele goede neus te hebben! Top beestje!

   Of is dat niet dat beestje dat jij bedoeld?

 3. Maar d’r is ook zo’n grote neushoorn die heel goed kan ruiken. En als hij een snufje doet dat ruikt hij zo’n klein groen geckootje al op een hele grote afstand. Weet je waarom die beestjes kunnen vliegen? Dat is omdat die neushoorns die geckootjes heel graag eten voor lunch. En als ze dan hoog opspringen dan kunnen ze net een aanval van zo’n grote goed-kunnen-ruikende neushoorn voorkomen (want neushoorns kunnen niet zo goed zien en hun kop moeilijk optillen). Zo’n klein beestje kan dan lekker verder leven. Lief he? En dan kan ie op het water gaan lopen om vervolgens in een regendruppel te verdrinken. Tja, de dierenwereld is hard….

 4. Ja dat is indd dat beestje dat ik bedoel, hij heeft van die grote rode ogen waar hij inderdaad 3 kilometer 432meter en 8 centimer ver mee kan kijken! Doordat hij dit kan zal hij ook nooit worden opgegeten door zijn ergste aardsvijand, de doef! Het beestje of te wel de GEKKO sterft dan vaak ook aan ouderdom. Ze worden vaak tussen de 3 en 154 jaar oud en maar liefs 2 tot 4 centimer groot. Doordat hij niet zo groot kan hij inderdaad zweefvluchten maken van 4 uur en legt dan gemakkelijk een afstand af van 28km met een topsnelheid van 24km/uur.

  Echt een super-tof-licht-gewicht-gekko’tje!

 5. Reeds heb ik mij laten informeren omtrent de technische details van een Pteromys volans, ook wel vliegende eekhoorn genoemd. De informatie die mij ter oren is gekomen ventileert de acceleratie in verhouding tot de topsnelheid van de PV. Zowaar blijkt deze nog spectaculairder te zijn dan die van bovengenoemde GEKKO. Het gaat om een verhouding van 1.5 waarbij de eerste variabele de snelheid in meter per seconde per seconde is, en de tweede parameter de topsnelheid in meter per seconde representeert. Ik kan u teven mededelen dat de werkelijke waarde van laatsgenoemde parameter een indrukwekkende 11,66667 m/s is. Dan rest mij alleen nog jullie de acceleratie mede te delen, ware het niet dat uit recent gehouden universitair onderzoek is gebleken dat men dergelijke gegevens beter onthoudt indien men de moeite neemt de bepaling zelf te doen met gegeven gegevens.

  *Misschien is het zo dat de gegevens in deze reactie op potentieel-mogelijke wijze kunnen afwijken van de theoretisch doch praktiserende werkelijkheid.

 6. Reaguurder Wouter ik ben zelf niet erg gelovig, maar ik geloof meer in de evolutie-theorie! Dat er dus vroeger van die grote dinogevallen over de aarde waggelde van links naar rechts en dat ze allemaal op een paar na natuurlijk zijn uitgestorven door toedoen van een grote kiezelsteen uit de ruimte. Die kiezel zag de aarde als een mikpunt en heeft ervoor gezorgd dat 95% van al het leven op de aarde werd weggevaagd.

  Tot mijn spijt moet ik zeggen dat enkele vissen het hadden overleefd.. en 1 a 2 land beesten natuurlijk!

 7. Wat jammer zeg, dat die visbeesten het hebben overleefd. Daarom eet mo nu dagelijks van die schubbenmonsters (“lekker joh!”, zegt ‘ie dan). Ach ja. Had Hij die dingen maar niet in de zee moeten gooien.

  1. Idd, zo is het maar net!
   Net zoals alles wat op de grond ligt voor de hond is zijn al die schubbenmonsters heel goed en gigantisch gezond om op te peuzelen.

 8. Je hebt gewoon helemaal gelijk Wouter, mo is echt gek op die schubbenmonsters en dan heb ik het erover dat het niet uit maakt welk schubbenmonster er op zijn bord kom te liggen! Mo is net een afvalbak, alles gaat erin maar komt er later op een andere plek weer netjes uit!

 9. @Mo, Tsja, zet er kka achter en je heb Tsjakka! Maar je hebt kwa schubbenmonsters weg peuzelen wel helemaal gelijk, die dingen zijn indd kei gezond! Als wouter wat meer Tsjakka heeft dan zou hij ze ook gewoon even lekker wegpeuzelen als een echte MAN!

Geef een reactie