STRP ‘09

vrijdag 10 april 2009 om 00:21 uur

Vandaag ben ik samen met een aantal andere studenten en medegroepsgenoten naar STRP ‘09 in Eindhoven geweest.
Nadat we er even snel overheen waren gelopen dacht ik dat het nogal tegenviel en dat ik het vier jaar geleden echt veel vetter vond. Maar toen zijn we wat gaan eten en hebben we nog een aantal dingen gezien die nog wel even in het geheugen blijven hangen denk ik! De heftigste was toch wel ZEE van Kurt Hentschläger, een ruimte vol gespoten met rook waar je in gaat staan en jouw hersenen even goed te pakken neemt. Alles wat je ziet zijn flitsen en je hoort een dof bas-geluid waardoor je echt helemaal de weg kwijt bent. Zie ook de beschrijving op strp.nl:

“ZEE is een “mind-scape”, waarbij stroboscopen en rookmachines de fysieke ruimte dusdanig verhullen, dat je absoluut niet meer weet waar je je bevindt. Je kunt vrij in en uit de installatie ZEE lopen, geleid door touwen, en zult automatisch in een slowmotion-sfeer terecht komen.
Voortbordurend op de resultaten van FEED (de succesvolle live performance die vorig jaar op STRP te zien was), gaat ZEE nog een stapje verder met het vervormen van je waarneming en daarmee met het op hol slaan van je centrale computer: je hersens. Een surround soundscape, gecombineerd met een psychedelische lichtarchitectuur, staan daar garant voor. Je zult een fysiologische en psychedelische trip ervaren. Zo moet een stervende robot zich voelen.”

Daarnaast heb ik een poosje onder de HEMISPHERE van Ulf Langheinrich gelegen wat ongeveer het zelfde effect geeft (ook met veel stroboscopen en druk bewegend beeld) alleen dan zonder rook, iets rustiger dus, maar niet veel minder intens.

Ook leuk was het spinnetje dat in de brainport room stond, daarin zat een cameraatje en de beelden ervan werden op een andere lokatie in die room getoond wat zo nu en dan voor best leuke/idiote beelden zorgde. En natuurlijk waren er nog meer leuke dingen…

Geef een reactie