Mobile Madness

woensdag 11 maart 2009 om 23:33 uur
Vandaag samen met een aantal andere studenten van de HAN naar Amsterdam geweest, naar Mobile Madness. Een middag die werd verzorgd door de Adobe User Group. Leuk middagje!

We gingen heen om misschien nog interessante toepassingen voor onze minoropdracht op te doen, dat was niet helemaal het geval maar we hebben wel veel interessante dingen gehoord. Zelf had ik iets meer over touch verwacht en gehoopt dat we daar nog iets mee konden, helaas.

Het ging vooral over mobiele marketing. Hoe kan een mobieltje gebruikt worden om reclame te maken, maar dan natuurlijk wel op een manier waarvan de gebruiker eigenlijk geen last heeft en het niet gaat zien als spam. Verder hebben we een aantal bedrijven presentaties gegeven over hun workflow voor een telefoon-applicatie en kwamen er nog een aantal studenten aan het woord die digitale schermen interactief wilden maken door het gebruik van mobiele telefoons van voorbijgangers. Ook leuk om ook te zien dat QR-codes toch ook al best veel gebruikt worden.

Dan nog een leuk detail, we konden op een scherm achter de sprekers vragen stellen of commentaar geven over de presentaties door middel van een twitterstream, leuk!

Geef een reactie