Please Caterham… Put van der Garde in the car for another year!

zaterdag 18 januari 2014 om 15:16 uur
Vorig jaar eindelijk weer een Nederlander in de Formule 1! Nog nooit heb ik de regie zo zitten vervloeken dat ze niet iets meer de achterhoede op zochten. Want dat is het enige nadeel, Giedo reed voor Caterham en dus vrijwel achteraan. Maar dat heeft voor mij de pret niet kunnen drukken. Je zoekt gewoon wat appjes bij elkaar zodat je hem (bijv. met live-timing) toch nog in de gaten kunt blijven houden. Geen probleem dus. Helaas is tot op heden niet bekend of hij volgend jaar weer rijdt.

En dat is jammer! Want hij heeft een goed seizoen gereden. Oké, als je niet naar F1 kijkt lijkt het enorm slecht als je constant achteraan meerijdt. Maar mensen die het wel volgen weten dat Caterham en Marussia een aparte league rijden binnen de F1. Het zijn de twee nieuwste teams en rijden met een heel ander budget rond dan bijvoorbeeld Ferrari, Red Bull en McLaren. Daardoor kunnen ze gewoon nog niet mee komen, maar hoe langer ze er in blijven, hoe beter het gaat! Wie weet kunnen ze met de reglementswijzigingen van aankomend jaar het gat wel dichten. (Jep, ik blijf optimistisch).

De geruchten gaan nu dat Kobayashi samen met van der Garde de vaste rijders voor 2014 worden. Wat hoop ik dat die geruchten waar zijn! Maar helaas… wachten duurt lang en Caterham brengt wat hun rijderskeuze betreft vrij weinig naar buiten. Ze bevestigen alleen dat Kobayashi, Kovalainen, van der Garde en zelfs Frijns in gesprek zijn. Het Duitse speedweek heeft de line-up al klaar. Inderdaad; Kobayashi, van der Garde en als derde rijder Frijns. Twee Nederlanders binnen het team dus! Dat zou echt geweldig zijn.

Ik vind dat van der Garde het verdient. Vorig jaar zou een leerjaar worden en dat heeft hij eigenlijk in een half jaartje gedaan. Daarna kon hij volop strijden met zijn teamgenoot, was hij zelfs vaak de snellere van de twee en de twee Marussia’s wist hij ook voor te blijven. Van de vier was hij dus gewoon al de snelste. Tel daarbij op dat hij in de eerste (natte) kwalificatie in Spa-Francorchamps naar een derde positie reed en in Monaco in het nat ook de tweede kwalificatie wist te halen. Dan kan je toch zeggen dat hij Caterham redelijk in de picture heeft weten te rijden. Iets wat zijn teamgenoot (de Franse Charles Pic) niet heeft weten te doen dit seizoen. Al met al verdient Giedo dus gewoon het zitje! Naast Kobayashi (die ook gekke dingen kan laten zien) lijkt het me een prima line-up. Frijns als derde rijder zou het zeker af maken! Dus ik ben het met het Duitse speedweek eens! Doe maar, die line-up!

Maar goed… eerst maar weer eens afwachten. Caterham heeft beloofd het in ieder geval voor de eerste wintertest in Jerez te vertellen. Dus ze hebben nog tot 27 januari om speedweek goed door te lezen!

Foto: Flickr

Geef een reactie