Dure donuts!

zondag 27 oktober 2013 om 19:22 uur
Vettel is vandaag weer kampioen geworden... Voor de vierde keer op rij. Ja echt, de vierde keer. Nu wordt hij in één adem genoemd met legendarische coureurs zoals Schumacher, Senna en Fangio... Het is wat.

Natuurlijk had ik dit jaar liever gezien dat er eens weer iemand anders kampioen werd. Vettel vier keer op rij wordt namelijk een klein beetje ‘gewoontjes’. Maar wie weet komt daar volgend jaar dan verandering in. Dan komen er grote reglementswijzigingen aan en dan is hopelijk alles anders.

Maar goed, daar gaat het nu niet om. Waar het wel om gaat is het volgende: Bij Formule 1 denken ze aan de fans! Tenminste; dat zeggen ze bij de FIA. Zo worden we bijvoorbeeld al voor het tweede opeenvolgende jaar getrakteerd op heerlijke inhaalacties waarbij de achterste rijder een voordeel heeft op de voorste (DRS noemen ze het ook wel). Superspannend dus! Alleen als de voorste toch nog een sterkere motor heeft en dus voor kan blijven zorgt dit voor een grote glimlach op mijn gezicht!

Maar vandaag is Vettel dus weer kampioen geworden. En tegen alle regels in dacht Vettel echt eens even weer een feestje te gaan vieren. Hij stuurde zijn auto namelijk niet de pitstraat in (zoals de FIA dat graag zou willen), maar gewoon het rechte stuk op voor de hoofdtribune en draaide daar een paar donuts! Ja, echt: Donuts! Die dingen heb ik geloof ik de afgelopen vijf jaar in de Formule 1 al niet meer gezien. Het leek wel een eeuw geleden! Na de donuts stapte Vettel uit, maakte een buiging voor het publiek, gooide zijn handschoenen in het publiek, liet zijn auto op de grid staan en liep naar de pitstraat om gewogen te worden en naar het podium te gaan. Zoals het hoort als je kampioen bent geworden! Feestjes zijn er dan te vieren.

Maar de FIA denkt daar dus anders over. Vlak na de wedstrijd werd al bekend dat dit Vettel (of Red Bull in dit geval) een boete opleverde van maar liefst 25.000 euro’s. Nou weet ik wel dat dit voor zo’n team een peuleschilletje is en Red Bull dit zo even neertelt, maar toch. Uit deze actie van de FIA zie je wel weer dat ze bij de Formule 1 echt alles voor de fans doen (not)! Want dit is juist wat we willen zien. Niet alles volgens die klinische regels die er tegenwoordig zijn maar gewoon een feestje vieren als er een feestje is!

Toch nog een pluspuntje aan het kampioenschap van Vettel dus… Een paar mooie (dure) donuts op de startgrid van het Buddh International Circuit in India die aan het winnen van het kampioenschap van Vettel doen herinneren.

Overigens werd vlak na de uitslag ook bekend dat Vettel zijn kampioenschap niet met champagne viert maar met JägerBull… Het blijft een Duitser natuurlijk… Wel lekker! (Die JägerBull dan natuurlijk hé)

Foto’s: F1Fanatic.co.uk

Geef een reactie