Racedag op Spa-Francorchamps

maandag 26 augustus 2013 om 20:36 uur

Oeps! Een hele dag te laat, want gisteren was natuurlijk de race al op Spa-Francorchamps. Maar ja, toen we thuis kwamen en ik de GP nog eens had bekeken op tv was het eerlijk gezegd ook wel bedtijd. Dus bij deze nog even kort over gisteren!

De dag begon mistig voor de GP3 wedstrijd die deze keer vele malen beter ging dan die van zaterdag. Volgens mij hebben zo’n beetje alle auto’s gewoon de finish gehaald, dus hier geen gekke dingen verder. Zo nu en dan wel fraaie inhaalacties!

Daarna kwam de GP2, waar ik natuurlijk weer op Robin Frijns aan het hopen was. Hij startte als 9e de wedstrijd en ik hoopte dat Robin verder naar voren kon komen. Helaas was die hoop in rondje twee al vervlogen toen we hem heel ver weg, aan het begin van het rechte stuk na Eau Rouge stil zagen staan. Niet een heel fraai moment, dus toen alle hoop op Daniël de Jong in de auto van het Nederlandse team. Een dag van te voren crashte hij nog in Eau Rouge, dus een revanche zou wel mooi zijn! Helaas lag hij redelijk in het begin van de wedstrijd al achteraan (volgens mij na een vroege pitstop), maar gelukkig kon hij nog een aantal mensen inhalen.

Toen nog de Porsche Supercup die na twee races singleseaters toch een redelijk saaie wedstrijd is. Gelukkig reed Jeroen Bleekemolen mee, die een prima race had en uiteindelijk een zesde plek wist te pakken.

En daarna begon het allemaal! Na een pauze van twee uur was het dan toch echt de beurt aan de Formule 1! Hamilton vooraan, Rosberg vierde, Vettel en Webber daar tussenin, dus dat kon een mooie race worden. Vooral als Rosberg al voor de eerste bocht voor Vettel zou kunnen komen. Alonso lag negende (sorry, mensen die me kennen weten dat ik niet zo’n Vettel fan meer ben en al helemaal geen Alonso of Massa fan) dus dat moest een mooie race worden!

…En toen begon het…

De lichten gingen uit, iedereen was netjes weg (behalve Webber want die is niet zo’n held met starten) en even leek het erop dat Rosberg de tweede plek inderdaad kon innemen. Maar helaas, ze kwamen het eerste bochtje uit, Vettel nam mooi veel snelheid mee, Rosberg kwam er niet voorbij en Hamilton maakte een foutje net voor Eau Rouge… En wie reedt er daardoor al voordat iedereen bij ons langs kwam vooraan… Juist! Vettel. Jammer dus… Hij trok ook gelijk een behoorlijk gat naar Hamilton. Halverwege de race ging ook Alonso voorbij Hamilton (jaja, die was lekker aan het op klimmen, want ja, officieel is hij wel een goede coureur)… Vettel, Alonso, Hamilton dus. Ook Alonso trok een redelijk gat op Hamilton, dus de race vooraan was al wel gereden. Mijn 344 regendansjes hielpen helaas ook niet, want het bleef gewoon droog. Tot zover de uitslag dus, en nee, dat was niet de uitslag die ik gehoopt had.
Gelukkig hadden we Giedo nog! Die als 14e aan de race mocht beginnen na die fantastische kwalificatie op zaterdag. Twee rondjes kon hij redelijk iedereen voor blijven, daarna gingen de betere teams hem voorbij. Logisch. Beide marussia’s is hij in ieder geval voor gebleven en zijn teamgenoot moest redelijk snel zijn wedstrijd staken. Uiteindelijk eindigde hij als 16e net voor Maldonado. Het viel me zelfs mee hoe lang hij redelijk bij Alonso kon blijven nadat hij door hem op een rondje gezet werd. Dus Giedo; “Echt een super goede race! Top!”

…En dat was hem dan alweer, daarna snel in de auto gestapt om de file een beetje voor te blijven en ook dat ging goed. Dus gisteren ook alle foto’s nog even op de harde schijf gezet. Dat waren er iets meer dan verwacht… dik 700, dus daarmee ben ik nog wel even zoet! Jullie zien ze vanzelf!

2 Reacties op “Racedag op Spa-Francorchamps

  1. Die Mones, hahaha, schitterend mooi ingepakt compliment aan de man in de vuurrode bolide mét steigerend paard erop! Klasse!

Geef een reactie