Kwalificatiedag op Spa-Francorchamps

zaterdag 24 augustus 2013 om 19:41 uur

Een mooi dagje op het circuit vandaag! Het begon droog, net voor de kwalificatie een bui op het circuit en we gingen er letterlijk uit met een klapper!

Maar vanochtend dus eerst droog tijdens de laatste vrije training voor de Formule 1 en de kwalificaties van de gp3 en de porsche supercup.

Daarna kwam er een buitje vlak voor de kwalificatie van de Formule 1 waardoor er natuurlijk van alles kon gebeuren… En dat gebeurde ook! Tijdens het opdrogen van de baan was het… Jawel, Giedo! Die als allereerste binnen kwam om een setje slicks op te halen. Dat is natuurlijk even wennen, maar daarna reed Giedo gewoon de 3e tijd van de eerste kwalificatie en mocht naar Q2. Uiteraard hield het daar op, want hij blijft natuurlijk gewoon Caterham-rijder. Maar Q2 is al mooi genoeg. Uiteindelijk was hij niet eens laatste van Q2 maar eindigde hij op een keurige 14e plaats! Heel fraai!

Daarna de hoofdrace van de GP2 gezien die vanaf ons punt redelijk moeilijk te volgen was aangezien we het commentaar ook niet heel goed konden horen. Daniel de Jong hebben we op een scherm zien uitvallen/crashen en volgens ons is Frijns van een 10 naar de 9e plaats gereden. Maar pin me er niet op vast!

Daarna nog de eerste race van de gp3 gezien… Over rommelig gesproken! Één ronde racen, crash… Safety car. Safety car uit de baan, weer een ronde racen, crash… Safety car. Daarna gelukkig een aantal rondes geraced tot er recht voor onze ogen (in les Combes) een auto met een ander in contact kwam, in de vangrail knalde en vervolgens in twee stukken aan de andere kant van de baan belandde! Gelukkig is alles goed afgelopen! Daarna een aantal rondes safety car en tijdens die ronden werd de race ook afgevlagd. Letterlijk een knallend einde dus!

Al met al weer een fraai dagje! Ik kijk uit naar morgen! Racedag! En het weer schijnt niet helemaal te voorspellen te zijn, dus dat wordt ook spannend!

2 Reacties op “Kwalificatiedag op Spa-Francorchamps

  1. Hej Michel, als we (de bv Nederland) voor resultaat gaan dan kan een beetje regen toch geen kwaad. Guido v d Garde is toch regenspecialist? Voor de toeschouwers minder leuk maar een goede klassering compenseert dat ruimschoots denk ik. iig een aangename race straks.

    1. Hoi Bert! Dank je wel! Ik ben gek op een beetje regen als ik aan de baan sta hoor! Zorgt in ieder geval vaak voor aparte races. Maar helaas liep de race ietsje anders. Maar goed, al met al wel een fantastisch weekend!

Geef een reactie