Helaas niet altijd de beste in de Formule1

dinsdag 14 mei 2013 om 21:22 uur

Even een heel kort berichtje over een talent die volgens mij echt Formule 1 had moeten rijden dit jaar. Of in ieder geval al een aantal keer in de auto moeten zitten om een paar keer écht te testen. Maar nee, helaas heeft hij weinig (grote) sponsors waardoor het nog niet gelukt is. Wel is hij dit onder de hoede genomen bij Sauber, waar hij helaas nog weinig heeft kunnen laten zien.

De eerste race in de GP2 (de kraamkamer van de Formule 1) heeft hij gemist (ook omdat hij geen geld mee kan brengen) De tweede zag gelukkig het team van Hilmer Motorsports iets in hem en mocht hij instappen in een auto. Resultaat? Tiende in de kwalificatie, de race verliep iets minder (21e in de eerste, 23e in de tweede) omdat hij nog niet wist hoe om te gaan met de banden en natuurlijk op een nieuw circuit reedt.
Afgelopen weekend mocht hij voor hetzelfde team op Barcelona rijden. En daar liet hij zien dat hij zich echt supersnel aanpast. Resultaat: Eerste in de sprintrace, tweede in de hoofdrace… Kan bijna niet beter dus! Gelukkig had het team het al aan zien komen en hadden ze de auto al even omgetoverd van rood/blauw naar oranje/blauw… Heel goed!

Ik hoop dat hij dit jaar eigenlijk met dit team uit kan rijden in de GP2 en zo een beetje ervaring op kan doen met de circuits en de banden, die hetzelfde zijn als de Formule 1. Wie weet kan één van de Sauber-coureurs het dit jaar toch niet helemaal af maken en kan Robin Frijns gewoon dit jaar toch nog instappen… Want over hem hebben we het natuurlijk, over Robin Frijns! Ik zou het eerlijk gezegd niet erg vinden als Esteban Gutiérrez dit jaar uit de auto moest wegens tegenvallende prestaties, alleen heeft die dan nog Carlos Slim achter zich staan… De rijkste meneer ter wereld. Dus de kans dat ze hem er uit zetten is helaas redelijk klein.

Overigens helemaal niks ten nadele van Giedo van der Garde, die het ook super netjes doet in één van de Caterham Formule 1 bolides dit jaar en afgelopen weekend in Barcelona ook echt een snaarstrakke race reed tot het moment dat zijn achterband er af liep na een pitstop… Foutje… zonde!!!

Trouwens! Robin, mocht je nou ooit nog eens op zoek zijn naar een nieuwe website… Klop gewoon eens ff aan! Zou hem graag een update geven 🙂

Geef een reactie