Daytona 500 2013, mijn eerste… (via stream)

zondag 24 februari 2013 om 22:29 uur

Vanavond toch maar eens de fameuze Daytona 500 gevolgd. Via een livestream van Premier Live die ik ergens op internet gevonden had, want helaas wordt het in Nederland nergens uitgezonden. maar gelukkig vond ik een streampje!

Dit jaar stond voor het eerst sinds het begin van de Daytona een dame op de pole, Danica Patrick, dus eigenlijk was ik wel benieuwd hoe ze het zou doen. Stiekem hoop je dan ook gewoon dat ze het gaat winnen. Maar als snel zakte ze wat terug en dan wordt winnen wat moeilijk geloof ik. Maar ik ben geen doorgewinterde Nascar-kijker en dat is ook wel te merken.
Wat mij vooral op valt is dat je eigenlijk op zo’n oval twee banen hebt, inside (binnenbocht) en outside (buitenbocht). Tot zover niet zo spannend, want dat is altijd zo. Maar het wisselen lijkt vooral erg moeilijk. Ja oké, ik snap dat het hard gaat en dat je je auto niet zomaar even naar de binnenbocht gooit. Maar dan nog. Als je eenmaal in de buitenbocht zit dan lijk je eigenlijk gewoon de lul, maar misschien zie ik dat verkeerd. Het gebeurde in ieder geval bij Danica na een herstart en dan zie je toch dat ze in een paar rondjes zo 2 of 3 plaatsen kwijt is.
Ow ja, wat me nog meer op valt is dat ze zo nu en dan echt wel heel, heel dicht bij elkaar rijden… Soms past er geen hand tussen twee auto’s in denk ik!

Al met al toch een heel andere sport dan Formule1! Zo nu en dan moet je hier echt goed je best doen om op te blijven letten. Maar het gaat wel mieters snel!

Terwijl ik deze blog online zet zijn ze nog bezig, nog 10 rondjes om precies te zijn. Ze ligt op dit moment vierde… Dus wie weet!

UPDATE: Inmiddels afgelopen, stream er ook mee gekapt… maar in de Daytona is het dus ook mogelijk om in één bocht veel plaatsen kwijt te raken. Van 3 naar 8, dat is wat er gebeurde met de mevrouw die op pole begon. Maar alsnog de beste finish voor een vrouw ooit in de Daytona, al weet ik niet of er ooit eerder een vrouw heeft meegereden.

Geef een reactie