Toch opvolger voor de A1GP?

donderdag 20 januari 2011 om 22:46 uur

Na een aantal dagen niet op mijn vaste blogs over de racesport te kijken zag ik vanavond ineens dat de A1GP waarschijnlijk toch een opvolger heeft gevonden. Whoehoe!
Onder de naam A10 World Series zal er geracet worden met formulewagens, voorzien van 600 PK-sterke V10 motor. Het geluid van de motor zou erg lijken op Formule1 motoren. Bij de A1GP reden ze met een 600 PK sterke V8, wel een iets andere motor dus, nog even afwachten wat ze met het chassis gaan doen.

Voor de rest lijkt het wel heel erg op de A1GP, vooral het format. Ook bij de A10 World Series rijden ze op de zondag eerst een sprintrace van 20 minuten waarna de hoofdrace van 65 minuten wordt gereden. Hetzelfde als de A1GP. Heel langzaam komt er steeds meer informatie over deze nieuwe raceklasse op de website: A10worldseries.com.

Na de A1GP dit jaar te hebben moeten missen lijkt het mij echt heel erg gaaf om deze auto’s en dit raceformat weer te zien. Hopelijk ook weer met een Nederlands team, net als in de A1GP. Want dat maakt het natuurlijk wel weer een stuk spannender. Er zijn vast nog wel Nederlandse coureurs die graag in zo’n auto willen stappen! Hoop ik… Ik wacht in spanning af!! In ieder geval er gaaf dat het weer een klasse is die gaat racen in de herfst, winter en het voorjaar, zodat er weer iets is in de pauze van de Formule 1

Voordat ze beginnen mogen ze nog wel even iets aan het logo en de website doen, vind ik. Maar goed, dat is mijn mening! Ze mogen best even contact opnemen met NowOnline

Geef een reactie