Slot F1 2010, Vettel kampioen!

zondag 14 november 2010 om 22:02 uur

Zo, ik heb geen nagels meer over geloof ik, maar het is afgelopen. Wat een spannende race was het in Abu Dhabi! De laatste race en ook de race waarin het kampioenschap beslist zou worden. Als je mij van te voren had gevraagd wie er moest winnen was er maar één antwoord: Vettel. Daar hoopte ik op. Of ik het ook verwacht had? Nee eigenlijk dacht ik dat Alonso hem gewoon zou pakken en anders Webber. Maar helaas voor Alonso, verkeerde strategie en daardoor kwam hij vast te zitten achter Petrov. Daar zal hij wel flink van balen! Ga je weg bij Renault, wordt je op de laatste en beslissende race tegengehouden door een Renault en kom je er gewoonweg niet voorbij. Webber zat er ook niet bij, die was achter Alonso te vinden.

Dus werd degene kampioen die de hele race foutloos voorop heeft gereden en dat was Vettel! Daar was ie weer! Het vingertje van Vettel… Ik blij, hij natuurlijk blij en Red Bull ook! Vorige week het constructeurs kampioenschap en nu ook die van de rijders. Ook direct even weer een nieuw record gebroken van jongste kampioen ooit. Mooi resultaat!
Volgende week nog de samenvatting van het jaar en dan is het echt helemaal afgelopen, dan is het weer wachten op de Dakar…

Geef een reactie