Demo Superleague Formula tijdens WK Superbikes

maandag 26 april 2010 om 22:14 uur

Dit weekend was ik zondag weer te vinden op het TT-circuit in Assen. Op zich was het best druk, dus moesten we achter het hek staan omdat we niet heel erg vroeg waren. En dus kon ik ook niet veel foto’s maken. Alleen tijdens de Dutch Superbikes aan het eind van de dag heb ik nog even boven op het talud kunnen staan waarna ik nog een paar foto’s heb kunnen schieten. Maar dat was niet heel heel erg, de World Superbikes races waren erg spannend en het is ook wel eens lekker om het een keer goed te kunnen volgen.

‘s Middags was er iets waar ik erg naar uit keek. Robert Doornbos zou een aantal rondes gaan rijden in de Superleague Formula auto waarin hij dit seizoen uit komt. De auto van Corinthians. Dat het erg veel lawaai ging maken wist ik, maar dit was wel heel veel lawaai. Voor 14, 15 en 16 mei hebben we al kaarten aangezien de SF in plaats van de A1GP komt en we voor de A1GP al kaarten gekocht hebben. Gelukkig worden deze gewoon omgezet naar SF kaartjes. Maar goed, erg veel lawaai dus, nu nog op zoek naar oordopjes, want die gaan we wel nodig hebben. Één auto was al niet goed voor de oortjes, laat staan dat er 17 achter elkaar aan jagen! Hoe gaaf moet dat worden! Even voor het idee, zo’n geluidje maken ze: Youtube: Screaming V12 Engine Sounds….
Jammer alleen dat de WSBK een motorsport evenement is en dat er toch nog veel mensen zijn die dan ook echt niet van autosport houden. Achter ons zat een man heel erg te zeiken dat je op een motorsport evenement geen vier wielen laat rijden. Volgens hem was dat een geschreven regel. Dat boek heb ik nooit gelezen, ik was erg blij dat ik de SF auto heb kunnen zien rijden!

Vandaag in de krant werd alleen mijn vermoeden wel bevestigd. In het tweede demo-rondje zag ik de helm van de rijder en dacht ik: “Dat is niet Robert Doornbos, die heeft een andere helm!”. En ja hoor, vandaag stond in de krant dat het inderdaad niet Robert Doornbos was maar Max Wissel, Robert Doornbos had helaas zijn vlucht gemist waardoor hij niet kon komen. Jammer! Maar dan zien we hem gewoon het weekend van 14, 15 en 16 mei! En als hij de Formula auto van Corinthians naar een podiumplaats rijdt, dan vergeef ik het hem wel haha!

Ik heb helaas geen foto’s kunnen maken omdat we toen nog achter het gaas stonden. Ook dat ga ik het weekend van de SF goed proberen te maken. De foto is dus niet van mij maar komt gewoon van de website van de Superleague Formula.

Geef een reactie