Grand Prix van Singapore 2009

zondag 27 september 2009 om 17:34 uur

De spannendste race was het zeker niet vond ik maar ik blijf het wel één van de mooiste races vinden om naar te kijken. Gelukkig duurt ie dan ook ongeveer anderhalf uur, dus tijd genoeg. Wat dat betreft jammer dat het niet iets spannender was. Vooral de beelden zijn erg gaaf vind ik, net als de MotoGP in Qatar glinsterd alles lekker in het donker omdat er van overal lampen op de auto’s gericht zijn. Ook apart om te zien vind ik dat wanneer je een shot van boven hebt echt alleen de track volledig uitgelicht is en daarnaast is het echt donker. Het eerste rondje blijft altijd mooi wanneer onder elke auto nog de vuurspetters vandaan komen. Stratenraces zijn altijd mooi omdat ze echt heel (maar dan ook echt heel) snel en ook heel (maar dan ook echt heel) dicht langs de muren gaan, hoeveel lef moet je daarvoor hebben? Ik denk heel veel. Het enige jammere van stratencircuits is alleen dat er niet echt ingehaald kan worden en daardoor wordt de race altijd wat saai. Dat is zo in Monte Carlo, Valencia en ook in Singapore vind ik, maar dat is geen reden om ze dan maar uit de kalender te halen! Want het leverd wel altijd mooie plaatjes op en wat de plaatjes betreft vind ik deze race in Singapore toch echt wel de mooiste!

Ow ja, dit jaar is ie gewonnen door Hamilton, gevolgd door Glock (2) en Alonso (3). Jammer voor Vettel van zijn straf vond ik anders had hij er volgens mij ook gewoon tussen gezeten. Maar hij heeft nog steeds kans om kampioen te worden dit jaar, al is die kans wel heel klein. Ik hoop trouwens wel dat ie die kans kan benutten!

Geef een reactie