New Juice

vrijdag 26 juni 2009 om 00:00 uur
2009, Het jaar dat er veel veranderde. Het allereerste jaar van de financiële crisis, maar ook het jaar dat ik de minor DMP volgde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

New Juice is tijdens deze minor ontstaan, we vonden het tijd dat het werk dat wij maakten tijdens de minor geëxposeerd werd en daarom hebben we in de Historische Kelders in Arnhem een tweedaags Art en Technology event georganiseerd. Dit deed ik samen met nog 3 medestudenten.

Al snel kwamen we er achter dat we met alleen het werk van onze minor alle kelders niet vol zouden krijgen en dus moesten we het groter maken dan het al was. We besloten toen een oproep te doen via de website die we online hadden gezet en zijn langs gegaan op het Artez om te kijken of daar nog creatievelingen waren die hun werk wouden exposeren. De aanmeldingen vlogen binnen en al snel hadden we zelfs kelders te weinig. Gelukkig hebben we exposities kunnen samenvoegen in kelders waardoor we het event toch door konden laten gaan in de historische kelders. Wat voor ons een perfecte mix was tussen oud en nieuw.

Op 26 en 27 juni was het dan eindelijk zover! De historische kelders inclusief alle exposities gingen open voor publiek en we kunnen zeggen dat ze lekker druk bezocht zijn. Uiteindelijk hebben we voor de exposanten en iedereen die er bij wilde zijn ’s avonds een feestje georganiseerd in Willemeen in Arnhem. Natuurlijk ook omdat we dit zelf ook gewoon leuk vonden.

De minor hebben we overigens met een 7 afgesloten. De verantwoording was een beetje een dingetje aangezien we zelf (op de website na) niet echt een digitale productie neer hadden gezet, maar het organiseren en het in de markt zetten van dit evenement in slechts 4 maanden zorgde er toch voor dat we onze minor met een 7 af konden sluiten. En een hele ervaring rijker natuurlijk!